HAMAS'tan Trump'a tepki: Gazze halkı onları köklerinden sökmeyi amaçlayan hiçbir planı kabul etmeyecek

HAMAS'tan Trump'a tepki: Gazze halkı onları köklerinden sökmeyi amaçlayan hiçbir planı kabul etmeyecek
HAMAS yetkilileri, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Gazze halkını tehcir planlarına tepki göstererek 15 ay boyunca işgalin soykırımına rağmen topraklarına terk etmeyen halkın, bu planları da boşa çıkaracağını vurguladı.

HAMAS yetkililerinden İzzet El Rişk, Sami Ebu Zuhri ve Hazım Kasım, yaptıkları ayrı açıklamalarla Trump'ın, Gazze halkını tehcir planlarını reddetti.

İzzet El Rişk, şunları kaydetti:

"ABD Başkanı Donald Trump'ın, Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yeniden yapılanma bahanesiyle vatanlarını terk etme çağrısı yapan açıklamalarını reddediyoruz.

Trump'ın açıklamaları ırkçıdır ve Filistin davamızı tasfiye etmeye ve yerleşik ulusal haklarımızı inkar etmeye yönelik açık bir girişimdir.

Gazze'deki halkımız, on beş aydan fazla bir süredir bombardıman altında yerinden edilme ve sınır dışı etme planlarını engelledi. Topraklarına kök saldılar ve onları köklerinden sökmeyi amaçlayan hiçbir planı kabul etmeyecekler."

Sami Ebu Zuhri, Trump'ın, "Gazze Şeridi sakinlerinin gitmekten başka çaresi yok" şeklindeki açıklamalarını reddettiklerini belirterek bu açıklamaların bölgede kaos ve gerginlik kaynağı olduğunu vurguladı.

Ebu Zuhri, "Gazze Şeridi'ndeki halkımız bu planların gerçekleşmesine izin vermeyecektir. Yapılması gereken halkımızı topraklarından sürmek değil, işgal ve saldırıların sona erdirilmesidir." dedi.

HAMAS Sözcüsü Hazım Kasım ise şu tepkileri dile getirdi:

Trump'ın Gazze'deki Filistinlilerin yerinden edilmesine ilişkin açıklamalarını reddediyoruz.

Amerikan açıklamaları ırkçıdır ve ahlaki ve insani standartların yokluğunu yansıtmaktadır.

Suçlu Siyonist işgalciyi soykırım ve yerinden etme suçundan sorumlu tutmak yerine cezalandırılmıyor, ödüllendiriliyor.

İşgalcilerin Gazze'ye yönelik savaşındaki asıl amacı, Filistinlileri Gazze Şeridi'nden çıkarmaktır.

Filistin halkı özgürlüğüne ve bağımsızlığına kavuşana kadar direniş devam edecek.

Yeniden yapılanma süreci, siyonist sağın önerdiği gibi Gazze halkını yerinden ederek değil, Gazze halkı orada kalırken gerçekleşebilir."

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.