Tasarımcı öğrenciler ödüllerine kavuştu
EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın Le: Notre Institue ve Akdeniz Üniversitesi peyzaj mimarlığı bölümünün katkılarıyla organize ettiği “Uluslararası Öğrenci Bahçe Tasarımı Yarışması”nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
LE: Notre Institute, EXPO 2016 Antalya Ajansı ile Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü işbirliğinde Flower of Life (Yaşamın çiçeği) adı altında düzenlenen Uluslararası Öğrenci Bahçe Tasarımı Yarışması’nın ödül töreni EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi’nde yapıldı.
Ödül törenine Jüri Başkanı olan LE: NOTRE Institute yönetim kurulu üyesi, Van Hall Larenstein Üniversitesi öüretim üyesi Ir. Jeroen de Vries, HfWU Nurtingen Ekonomi ve Çevre Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Karl H.C. Ludwig, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Le: Notre Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nilgün Karadeniz ile Akdeniz Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Veli Ortaçeşme ve dereceye giren öğrenciler katıldı.
PROJELERİ ULUSLARARASI JÜRİ DEĞERLENDİRDİ
Törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Veli Ortaçeşme, Akdeniz Üniversitesi olarak EXPO 2016’yı başından beri desteklediklerini belirterek, EXPO 2016 Antalya Ajansı’na uluslararası bir yarışma düzenleyerek, yabancı öğrencilerin katılımını sağladığı için teşekkür etti. Ortaçeşme, yarışmayı kazanan projenin alanda uygulanmasının da ayrıcı sevindirici olduğunu belirtti.
Jüri Başkanı Jeroen de Vries ise yarışmaya Çin, Endonezya, Kanada ve Amerika başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından katılım sağlandığına dikkat çekerek, projeleri değerlendirmek üzere oluşturulan jürinin de uluslararası boyutta olduğunu söyledi. Le: Notre Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nilgün Karadeniz de enstitünün çalışmaları hakkında bilgi verdi. Karadeniz, yarışmaya katılan ve dereceye giren öğrencileri kutladı.
EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül ise EXPO 2016’ya geldikten sonra pek çok peyzaj mimarı tanıdığına dikkat çekerek, “Peyzaj mimarları yaşadığımız şehirleri, çevremizi, dünyamızı güzelleştiriyor. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
“ARILARIN ÖNEMİNİ ANLATMAYA ÇALIŞTIK”
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 19 farklı ülkeden 34 tasarımın katıldığı yarışmada, Almanya’da öğrenim gören Zuzanna Banaś ve Irene Jackson Gil “beBee the pavillion” isimli bahçe tasarımı ile birincilik ödülünü aldı. Ödüllerini EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül’den alan Banaś ve Gil, yarışmayı kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, “Yarışmanın posterini üniversitede görünce katılma kararı aldık. Ne yapabiliriz diye düşündükten sonra EXPO 2016’nın alt temalarına uygun olarak arıları ön plana çıkarmak istedik çünkü arılar polanizasyon yaptıkları için doğada çok önemli bir yere sahip. Biz de tüm insanların bu küçük hayvanların ne kadar önemli olduğunu bilmelerini istedik. Projemizi alanda uygulayan EXPO 2016 Antalya Ajansı yönetimine de çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
Yarışmada, Polonya Wrocław Teknoloji Üniversitesi mimarlık bölümü öğrencileri Marta Matynia ve Paweł Gałeczka ise “Plug in garden” isimli bahçe tasarımı ile ikinci oldu. Fransa’dan École Nationale Supérieure d’Architecture de Paysage Versailles okulunun peyzaj mimarlığı öğrencileri olan Alexandre Marguerie ve Camille Dèlegue ise “Pamuk Kale” isimli bahçe tasarımı ile üçüncülük ödülünün sahibi oldu.
BAHÇE UYGULAMASINI YERİNDE GÖRDÜLER
Ödül töreninin ardından dereceye giren öğrenciler ve jüri üyeleri Turkcell EXPO Kulesi’ne çıkarak alanı yukarıdan izledi, ardından yarışmada 1. olan projenin uygulandığı alanı ziyaret etti. Arıların biyoçeşitliliğe olan katkısını simgeleyen bahçe tasarımı, biyoçeşitliliği temsil eden arı konseptli çit mimarisi, bitkilendirme tasarımı ve bitki çeşitleri ile dikkat çekiyor. Bahçe hem çocuklar hem yetişkinler için farklı deneyimler sunmayı hedefliyor.
Kaynak:HÜR24 Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.