​Adalet Bakanı Gül: "Bilimin bu seviyeye gelmesinde İslam bilim adamlarının payı vardır"

​Adalet Bakanı Gül: "Bilimin bu seviyeye gelmesinde İslam bilim adamlarının payı vardır"
Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan İslam Bilim Tarihi Müzesini gezen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İslam bilim adamlarının tarihe ışık tuttuğunu ve bilimin bugün bu seviyeye gelmesinde bu alimlerinin çok büyük bir payının olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İslam bilim adamlarının tarihe ışık tuttuğunu ve bilimin bugün bu seviyeye gelmesinde bu alimlerinin çok büyük bir payının olduğunu söyledi.

Gaziantep’te bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan İslam Bilim Tarihi Müzesini gezdi. Müzede incelemelerde bulunan Bakan Gül, müzede gördükleri karşısında çok etkilendiğini dile getirdi.

İslam bilim adamlarının tarihe ışık tuttuğunu belirten Bakan Gül, “İslam tarihine çok önemli hizmetler kazandıran ve Müslüman bilim adamlarını tanıtan çok güzel bir eser olmuş. Birçok bilgiyi bizde burada bire bir öğrenmiş ve görmüş olduk. Avrupa ortaçağda boğuşurken, müze İslam’ın bilimle dünyayı nasıl aydınlatıldığını göstermesi açısından çok önemli bir eser. Elbette çalışan için bu medeniyet ortak bir havzadır.” dedi.

“Bilim bugün bu seviyeye gelmişse bunda İslam bilim adamlarının çok büyük payı vardır.” diyen Gül, “Bütün bilimlerin temelinde İslam bilim adamlarının katkısı olmuştur. İslam’ın ilk emri  ‘Oku’ dur. Ama kendi tarihimize bakıp biraz daha tembellikten kurtulup, biz bu tür eserleri daha da geliştirerek sayısını arttırmamız lazım. Bu nedenle de bilim ve teknoloji bu dönemde bizim temel amaçlarımızdan birisi de gençlerimize ve çocuklarımıza burayı görmeleri, tarihin ve bilimin nasıl bir evre geçirdiğini öğrenmeleri açısından çok büyük katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

2007 yılında Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilen taş bina, 2012 yılında ise İslam Bilim Tarihi Müzesi olarak vatandaşın hizmetine sunuldu. İslam bilim tarihinde iz bırakmış olan 29 bilim adamının oluşturduğu 104 eserin sergilendiği müze Kimya, Tıp, Fizik, Astronomi, Denizcilik, Haritacılık şeklinde 6 bölümden oluşuyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.