MAÜ UNESCO Yönetim Kurulu’na seçildi

MAÜ UNESCO Yönetim Kurulu’na seçildi
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu’nun (UNESCO) Türkiye Millî Komisyonu 27. Dönem Yönetim Kurulu’na Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Murat Çağlayan seçildi.

​Mardin Artuklu Üniversitesi, UNESCO Yönetim Kurulu’na seçildi.

Birleşmiş Milletler Teşkilatı’na bağlı bir kuruluş olan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu’nun (UNESCO) Türkiye Millî Komisyonu 27. Dönem Yönetim Kurulu’na Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Murat Çağlayan seçildi.

Başkanlığını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yaptığı Ankara Gazi Üniversitesi Rektörlük Binası’nda gerçekleştirilen UNESCO Türkiye Milli Komisyonu XXVII. Dönem Genel Kurulu Toplantısına önceki dönem başkanları Prof. Dr. Nabi Avcı, Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, UNESCO nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Altay Cengizer, XXVI. Dönem Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyeleri ve XXVII. Dönem Genel Kurul Üyelerinin yanı sıra, Millî Eğitim Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığından gözlemciler ile UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Genel Sekreterlik personeli katıldı.

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu’nca Türkiye’deki seçkin yükseköğretim kurumları arasından seçilen iki üyeden birisi olan Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Murat Çağlayan’ın komisyona seçilmesinin üniversite adına memnuniyet verici olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Ortadoğu’nun kültürel havzası içinde yer alan ve adeta açık hava müzesi olarak tanımlanabilecek Mardin’in, mimarlık eğitimi için çok önemli bir kaynak olduğuna dikkat çekti.

Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesinin şehrin mimarlık mirasının korunmasında çok büyük bir rol oynadığını ve birçok başarıya imza attığının da altını çizen Ağırakça, şunları söyledi:

“Türkiye’de kültür mirasını koruma bilinci ve faaliyetlerinin sürekli geliştiği ülkemizde Üniversite olarak bu mirası her düzeyde koruma bilinci ve duyarlılığının geliştirilmesi için akademik çabalarımızı devam ettiriyoruz. 7 bin yıllık geçmişiyle 1981'den beri Dünya Kültür Mirası listesine girmeye çalışan kadim şehrimizin bu seçimle hedefine daha da yaklaştığını görmek bizleri mutlu etti.”  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.